Liza Krügermeier, Holger Bak og Sebastian Jakobsen

Holbæk Kunstforening byder varmt velkommen til sensommerudstilling i Æglageret, 6. august til og med d. 4. september 2022

Liza Krügermeier og Holger Bak viser smukke oliemalerier – og de får selskab af unge Sebastian Jakobsen, der udstiller tegninger og keramik – og bl.a. som debutant vandt 1. prisen ved VK21 udstillingen i Holbæk Kunstforening.

Holger Bak deltager med udvalgte værker fra flg. 3 billedserier:

  • Spiegel im Spiegel
  • Studio Reflections
  • Morgengry/ Morgenlys.

Om sine billeder udtaler Holger Bak: ” … jeg bruger fotografiet som forlæg til mine oliemalerier”

“Fotografiet fungerer som et bindeled i den kreative proces, hvor fotografiet først og fremmest er et praktisk redskab til at huske motivets særlige fremtoning.

Ved at efterbehandle og beskære fotografiet skabes der et grundlag for maleriernes komposition og en visuel forenkling af motivets nuancer.

I den efterfølgende maleriske bearbejdning på lærredet tilføjes billedet en fornyet kompleksitet ved en kraftig nuancering af lysvirkninger, der giver malerierne deres eget udtryk. Motiverne har en iøjnefaldende indre ro, idet al overflødig støj forbundet med motiverne er udeladt.

Betoningen af fravær skaber et rum, man kan træde ind i som et indre landskab, og dermed give vidt forskellige oplevelser.”

Om Liza Krügermeier:

“The Danish painter Liza Krügermeier is inspired by a never-ending exploration of colour, light and shadow. Her vivid colour palette was shaped and formulated during a 5 year period where she lived on the Greek island of Leros, where the strong light presents the eye with bright colours and highly contrasting shadows.

Now, having moved to the Danish island of Møn back in 2007, her dynamic style reflects a blend of Scandinavia and the memorised senses of the Mediterranean.

Having painted most of her life, Liza still explores new ideas and paths in her painting. While her work features interiors as well as still lifes inhabited by personal and well-known objects, her use of colour and original shaping of shadows and patterns transforms the ordinary into something new and special. The same colour characteristics can be found in her portraits and landscapes when she does touch upon these genres and in the latter years, she has started to build a strong narrative into her paintings. 

Having painted the most of her life, Liza still explores new ideas and paths in her painting. She paints on a daily basis and her work has been exhibited in galleries and institutions in different countries. Her work is included in private collections all over the world as well as in public institutions in Denmark. .

Liza Krügermeier works mostly in acrylics on canvas but also enjoys working in charcoal and oils. She welcomes private commissions and enjoys dialogue with clients to produce tailor-made art solutions.”

Statement, Sebastian Jakobsen:

“I mit virke omgærdes jeg af fascinationer omkring farver, former, strukturer. Gentagelsen fylder en del i processen på den ene eller anden måde i tilblivelsen af et værk, som kommer til udtryk i form af noget der fortsætter ud i det uendelige. Tankerne bag et værk kan stamme fra en nysgerrighed og fascination af psyken, mennesket, anatomi, kroppe/legemer eller noget der i periode fascinerer/undrer mig. I min undersøgelse udvælges en eller flere elementer, af et emne eller tema. Undervejs afføder det nye veje, som følges. Disse veje indeholder ukendte elementer, som bliver en del af processen.

Fascinationen af kroppen, former og teksturer fylder meget i mit arbejde. i mine projekter er jeg optaget af at undersøge en bestemt form, kropsdel, tekstur eller struktur i bund og se den fra alle sider og derved gøre nye opdagelser. Dette kan skabe nye veje, der afføder nye projekter.

Arbejdsprocesserne kan variere fra hvert enkelt projekt. Det kan starte ud med at være en nysgerrighed eller en fascination omkring et bestemt tema eller kategori inden for noget. Dette er oftest det, der er opstarten på et projekt. Et værk kan starte ud med et udgangspunkt. Det kan ændre dig undervejs af flere årsager. Eksempelvis, et flow, intuition eller spontane/impulsive indspark.

PT er de medier jeg udtrykker mig i tekstiler/plantefarvede tekstiler og tegning.”Der er fernisering på udstillingen i Æglageret lørdag d. 6. august kl. 13 – 15
Udstillingen kan ses i Æglagerets åbningstid til og med søndag d. 4. september 2022

Entré kr. 20 – på ferniseringsdagen gratis adgang.