Holbæk Art – Kunst i byrummet

OM HOLBÆK ART

Holbæk Art er en frivillig forening drevet af en håndfuld borgere, der insisterer på at drage omsorg for byen med kunsten som omdrejningspunkt.

Siden 2014 har Holbæk Art faciliteret kunst i det offentlige rum med stående invitationer til interaktion og refleksion, og vores vigtigste opgave er kontinuerligt at bidrage til den lokale kunstneriske dannelse, på flere niveauer, og altid med de rette eksterne kompetencer, så vi sikrer et højt niveau af kuraterede kunstneriske indspark, i Holbæk borgernes hverdag.

Holbæk Arts samling af 37 værker lever sit eget stille liv på byens gavle – gratis og til rådighed for dem, der løfter blikket og vover udsynet. Men den har også sin egen puls, der søger dialogen og originaliteten i byen. Gennem samarbejde og partnerskaber med mange af Holbæk øvrige kulturaktører og erhvervsdrivende arbejder vi dagligt for at skabe et rigt byrum, der samler og forankrer dets brugere i alt det gode, Holbæk har at byde på.

Når vi får henvendelser fra borgerne i Holbæk med ros og idéer, men også kritik af nogle værker, så ved vi, at vi gør det rigtige: Kunst skal kunne bevæge os, sætte samtalen i gang – ikke nødvendigvis til at være enige, men til at vokse af uenigheden, som menneske og som lokalsamfund.

Initiativtager til Holbæk Art var Henrik Møller, Holbæk Østre Rotary Klub og en lang række aktive kulturpersoner.
Holbæk Arts første forperson, Henrik Møller, udtalte i 2016: “Essensen af projektet er at give alle – uanset forudsætninger og baggrund – en mulighed for at møde samtidskunst af høj kvalitet i øjenhøjde – midt i hverdagslivet i Holbæk”.

Henrik Møllers overdrog formandsskabet til kulturrådgiver Lene Floris, der brugte sin erfaring og sit netværk til at puste nyt liv i ”Kunstven” med inspirerende ture til nær og fjern, samt sikrede en succesfuld afvikling af en kunstevent og fernisering for et stort antal fremmødte midt under COVID-19.

Michael Nielen, forstander ved Holbæk Kunsthøjskole, tiltrådte i 2023 som Holbæk Arts forperson, og han udtaler ‘’I dag kan man ikke gå igennem Holbæk by uden at møde kunst på vægge og gavle – kunst af høj kvalitet. Det er en af Holbæk Art´s fornemste opgaver, at insistere på, at vi har brug for den professionelle kunst. Det lokale kulturmiljø har brug for input udefra. Nogle, der løfter os og rykker ved vores grænser.’’

Æglageret har siden begyndelsen været en central del af Holbæk Arts virke, hvor vi både holder arragementer, ferniseringer, sælger vores pocketguide og samles til vores rundvisninger. Spørg gerne i Æglagerets butik, hvis du vil vide mere om Holbæk Art.

Besøg Holbæk Arts hjemmeside her.

Følg Holbæk Art på Facebook her.