Holbæk Art – Kunst i byrummet

Holbæk Art er et kunstprojekt, som blev startet i 2013. Det består af en samling på 37 værker af danske og internationale samtidskunstnere placeret på gavle og vægge i Holbæks bymidte. Holbæk Art inviterer Holbæks borgere og turister til at opleve nye facetter af deres by og bidrager på denne måde til at formidle og udvikle kunst i det offentlige rum. Samlingen, som er åben døgnet og året rundt, udvides hvert andet år. For at sikre det kunstneriske niveau inviterer Holbæk Art skiftende kuratorer til at tegne den kunstneriske profil. 19 af værkerne er belyst og giver dermed en særlig oplevelse om aftenen og vinteren. 

Op mod 10.000 gæster har siden begyndelsen deltaget i guidede ture, events og kunstugen YOUNG ARTist, og mange tusinde oplever årligt værkerne på egen hånd. Holbæk Art driver desuden medlemsklubben Kunstven, der tilbyder udflugter, rejser og arrangementer med fokus på kunst og lokale oplevelser. 

Holbæk Art har også udviklet gratis undervisningsmateriale til brug i folkeskolen, hvor værkerne danner grundlag for opgaver i matematik, dansk og billedkunst.

En stor gruppe frivillige og en række virksomheder har gennem tiden ydet en afgørende indsats for projektet og derved skab et unikt samarbejde mellem borgere, kulturliv og erhverv.

Holbæk Art samarbejder med Holbæk Kommune, Holbæk365, EUC/NVS, Sidesporet, Byforum, Holbæk Museum, Holbæk Kunstforening, Kunsthøjskolen i Holbæk, Fotoklubben ISO4300 og en lang række andre foreninger og institutioner.

Æglageret har siden begyndelsen været en central del af Holbæk Arts virke, hvor vi både holder arragementer, ferniseringer, sælger vores pocketguide og samles til vores rundvisninger. Spørg gerne i Æglagerets butik, hvis du vil vide mere om Holbæk Art.

Holbæk Arts formand er Lene Floris, direktør, mag.art og MPG.

Besøg Holbæk Arts hjemmeside her.

Følg Holbæk Art på Facebook her.