Dagene

Billedkunstner Johanne Helga Heiberg og billedkunstner Michael á Grømma
Holbæk Kunstforening, 9. september – 15. oktober 2023

Om udstillingen “Dagene”:

Værkerne i udstillingen er omhyggelige notater over dagene.

Det er dagene sammen, dagene op til, dagene efter, dagene alene. Dage, der flyder, halter, slæber sig. I malerierne føres vi ind i værelser fulde af ting, ejendele der er samlet sammen over tid, passet på eller forlagt. Alt det, der omgav nogen for en tid, udgjorde et hjem og senere blev omgivelser for andre.

Malerierne er som et dagbogsnotat, en omsorgsfuld registrering af noget, der bør genkendes.

Det genkendelige går igen i tekstil-værkernes motiver. Her beskrives handlinger, der udføres i det daglige, hænder i bevægelse. Kroppe, der hviler sig. Vi befinder os stadig i det hjemlige, men her er det ikke defineret af et rum, snarere af det, der udspiller sig.

Om kunstnerne:

Michael á Grømma f. 1983 bor og arbejder i København

Michael undersøger i maleriet savnet og vægten af denne i forbindelse med dødsfald i den nærmeste familie.

Han undersøger vægten af de ting, der arves og den ærefrygt som tilfalder tingene, når de nedarves.

Michael har udstillet på blandt andet Kunstnernes Efterårsudstilling og Kunstraum Kreuzberg i Berlin. Han er medlem af kunstnersammenslutningen Cromisterne og repræsenteres til dagligt af Galleri Christoffer Egelund.

Johanne Helga Heiberg f. 1987 bor og arbejder i København.

Johanne Helga Heiberg oversætter papir og streger til tekstiler og sting i sine broderede billeder. Hun afsøger tegningens skulpturelle muligheder og higer efter et sanseligt og nærværende møde mellem værket og beskueren. I sine motiver reflekterer Johanne Helga Heiberg over grænserne mellem det intime og det fælles rum.

Johanne Helga Heiberg er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2015. Hun har blandt andet udgivet de grafiske romaner Dear Frida og I have my heart in my mouth, samt illustreret bogen Dronning over verdens magter. Hun har modtaget arbejdslegater fra Statens Kunstfond, Herman Madsens og Charlotte Henriksens hæderslegat og Silkeborg kunstnerlegat 2023.

Hun er medlem af kunstnersammenslutningen Cromisterne og repræsenteret hos Format Artspace og Skitsehandlen. 

Åbningstider: tirs -fre kl. 11-17, lørdag kl. 11-14, søndag kl. 13-16.

Udstillingen kan ses til og med søndag d. 15. oktober 2023

Vel mødt!

Johanne Helga Heiberg

“Jeg skal nok passe på dine ting mor” Michael á Grømma

“Min mor fik aldrig et nyt køkken men hun fik en ny seng” Michael á Grømma