Simon Bang i Holbæk

Holbæk Kunstforening byder velkommen til udstilling med billedkunstner Simon Bang

Fernisering lørdag d. 14. maj 2022 kl. 13-15 – hvor Simon Bang er til stede, og kunstneren fortæller om sine malerier.

Det er mennesketomme motiver; bydele, huse, gader, veje, og landskaber, der først rammer os, når vi ser ind i Simon Bangs billedunivers. Vi bliver faktisk suget ind i kompositionen, enten via et stærkt ledende perspektiv, som om vi selv går på den vej eller gade, som ofte er del af motiverne, men også den stemningsmættede iscenesættelse, som også er et gennemgående træk.

Vi er i den mørke tid på dagen; skumringen, den blå time eller natten, men altid delvis oplyst af det kunstige lys fra gadebelysningen, butiksvinduer eller trafiklys. Lige på den anden side af lyset lurer mørket, dæmonerne og det farlige. Det mørklagte, der som en modvægt til det oplyste, bliver til en allegori over både sindet og verdens konstante tilstand; skønhed og gru. Mørke og lys. Død og liv.

Simon Bang maler ikke kun det vi umiddelbart ser, men altid med noget mere; som får os til at stoppe og dykke længere ind i sindet, både vores eget, men også malerens. Hvad er det han vil have os til at se? Hvorfor maler han ikke bare det grusomme, helt åbenlyst? Hvorfor leger han med den dobbelthed, hvor det skønne og tilgængelige hele tiden har en dyster og utilgængelig side. Måske er det sådan livet er; At der altid, lige ved siden af lyset, findes det totale mørke.

Det er figurative malerier, der med sikker hånd maler motiverne. Til gengæld er farveskalaen helt ude i det modsatte; stærke farvekontraster og især rød er en gennemgående farve, men det forstærker oplevelsen og når man har fået kalibreret sine øjne, så virker det alligevel helt naturligt.

Udstillingen hedder ”Simon Bang i Holbæk”, men motiverne er hovedsageligt fra hans lokalområde på Østerbro i København, Sjællandske og Fynske landskaber. Simon Bang har skabt årsplakaten til ”Æglageret” hvor udstillingen også kan ses. Fra d. 14. maj til 19. juni 2022.

Læs mere om Simon Bang her: https://simonbang.art/

Se glimt fra Simon Bangs praksis på videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=h78pS1duaXE

Entré: kr. 20
På ferniseringsdagen gratis adgang